Over ons

Over Fit met Zorg

Bij bewegingscentrum Fit met Zorg in Noordwijkerhout kunt u terecht voor allerlei vragen en klachten rondom beweging en een gezond leven. Omdat wij geloven in de kracht van meerdere perspectieven, hebben wij gekozen voor een multidisciplinaire aanpak. Dat betekent dat uw klacht of vraag wordt belicht vanuit diverse expertises. De doelstelling is altijd hetzelfde:

  • Het verminderen van uw pijnklachten
  • Het creëren van meer bewegingsvrijheid
  • Het verminderen van eventuele beperkingen
  • Het versoepelen van uw gewrichten
  • Het versterken van spieren en spiergroepen
  • Het stimuleren van de bloedsomloop en daarmee een fitter gevoel

Waarom multidisciplinair?

Problemen op het gebied van gezondheid en beweging kunnen meestal niet door één therapeut opgelost worden, omdat het nu eenmaal gaat om complexe vraagstukken. Iedere therapeut kan hier weer een ander licht over laten schijnen. Bovendien versterken de verschillende perspectieven elkaar en kan de ene therapie weer voortborduren op een eerdere. Welke disciplines bieden wij aan en wat kunt u hiervan verwachten? Wij zullen u een en ander uitleggen.

Bewegingscoaching

Centraal staat bij Fit met Zorg de bewegingscoaching. De bewegingscoach is meestal de voornaamste begeleider van uw traject. Hij of zij brengt ook, aan de hand van uw vragen of klachten, uw situatie in kaart en schat in hoe u het beste geholpen bent. Misschien hebt u baat bij enkel fysiotherapie en algehele, laagdrempelige bewegingscoaching. Misschien zal een combinatie van manuele therapie, voedingsadvies en lifestyle coaching het beste bij u passen. Of hebt u vooral een sessie op de andullatiebank nodig? In overleg met u stelt de bewegingscoach een traject op maat voor.

Fysiotherapie

Fysiotherapie wordt ingezet bij het behandelen van klachten aan het ‘bewegingsapparaat’: spieren, pezen, banden, zenuwen en gewrichten. Fysiotherapie wordt ingezet bij het verhelpen van rugklachten, maar ook ter begeleiding van revalidatie. Er wordt soms gebruikgemaakt van (fitness)apparaten of andere hulpmiddelen, maar de fysiotherapeut kan zich ook beperken tot massage of bewegingsoefeningen. Het is maar net waar uw klacht(en) om vraagt/vragen.

Manuele therapie

Manuele therapie wordt ook wel manuele fysiotherapie genoemd. Het is dan ook een specialisme binnen de fysiotherapie. De manueel fysiotherapeut richt zich vooral op gewrichten: de wervelkolom en de gewrichten in de armen en benen. Van een behandeling van de manueel therapeut merkt u meestal direct al iets. Dit snelle resultaat is een absoluut voordeel van manuele therapie.

Diëtist

Onze voedingsdeskundige kan u begeleiden bij vrijwel alle klachten die voortkomen uit bepaalde keuzes in eten en drinken. Misschien hebt u bijvoorbeeld last van overgewicht of een hoog cholesterol. Aan de hand van deskundig voedingsadvies van de diëtist leert u betere, gezondere keuzes te maken die een positieve invloed kunnen hebben op vele gebieden: gewicht, bewegingsvrijheid, energie en zelfs stemming.

Lifestyle coaching

Soms speelt er meer mee dan slechts een verkeerde houding of een gebrek aan beweging. Misschien vindt u het lastig om betere keuzes te maken tijdens het GLI-traject of loopt u tijdens de revalidatie ook aan tegen een emotioneel trauma. De personal coach, ook wel life coach genoemd, kan u helpen bij dergelijke mentale en psychische vraagstukken. Door middel van concrete tips en adviezen begeleidt de coach u bij het dagelijks omgaan met lastige veranderingen.

Bent u benieuwd wat onze therapeuten voor u kunnen betekenen? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden tijdens een eerste kennismaking. Maak uw afspraak door te bellen naar tel. 0252 514853 of door ons een bericht te sturen. Graag tot ziens bij Fit met Zorg in Noordwijkerhout, midden in de Bollenstreek!

Afspraak maken? Meer informatie?
Neem gerust contact op, wij vertellen u graag meer!