Sporten

Laagdrempelig sporten onder begeleiding bij Fit met Zorg

Wilt u zich fitter voelen, maar is sporten, fietsen of wandelen voor u (te) zwaar of niet haalbaar vanwege klachten, blessures of een chronische ziekte? Bij Fit met Zorg kunt u terecht voor een bijzonder laagdrempelige vorm van bewegen. Onze apparaten werken via mechanische aandrijving waardoor u beweegt met het apparaat samen. Het is hetzelfde als de e-bike: de fiets fietst voor u en u beweegt mee zonder zware krachtsinspanning waardoor u zelf het tempo van bewegen bepaalt.

Sporten onder begeleiding in Noordwijkerhout? Bij Fit met Zorg bent u aan het goede adres.

Fitter en vitaler zonder grote inspanning

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom u moeilijk of nauwelijks beweegt. Denk bijvoorbeeld aan ouderdom, hartfalen, een hernia of een chronische aandoening zoals fybromyalgie of MS. Maar het kan ook zijn dat overgewicht het voor uw organen en gewrichten te zwaar maakt om te bewegen.

Wanneer u toch verlangt naar een fitter, vitaler leven, kunt u bij Fit met Zorg sporten in uw tempo zonder uw lichaam, gewrichten en organen teveel of zelfs niet te belasten. Wij kiezen een programma voor u dat bij u past.

In ons bewegingscentrum kan iedereen terecht die wel wil of moet bewegen.

Wij maken gebruik van een bijzonder soort apparaten. Deze beschikken over mechanische ondersteuning, vergelijkbaar met trapondersteuning. Dat betekent dat u de apparaten in beweging brengt, maar dat het apparaat het zware werk doet. U wordt bewogen en u wordt gesport. U kunt het vergelijken met de e-bike: de fiets fietst voor u en u beweegt mee. Zo komen uw spieren en gewrichten wel aan de nodige beweging, maar worden zij licht-matig belast.

Dit gebeurt onder begeleiding van een bewegingscoach en desgewenst een aanvullend specialist. Denk bijvoorbeeld aan een fysiotherapeut of diëtist. Op deze manier bieden wij u een veelzijdig, multidisciplinair bewegingstraject.

Inspanning en ontspanning

Bewegen en ontspanning gaan samen bij ons.

Daarom kunt u ook gebruikmaken van de andullatiebank. Door middel van geavanceerde vibraties en infraroodlicht krijgen uw bloedcirculatie, spiermassa en gewrichten een impuls. Dit vermindert pijnklachten, stijfheid en maakt gewrichten en spieren soepel in beweging. De combinatie van trillingen en warmte maakt tevens dat vet versnelt omgezet wordt in spierweefsel. Een aangename bewegingsvorm die u veel brengt!

Loopband en fietsen

Om ook tegemoet te komen aan mensen die wel makkelijker kunnen bewegen dan wel een stapje verder willen in bewegen na bijvoorbeeld een gevolgd hersteltraject, beschikt Fit met Zorg over een loopband en meerdere fietsen. Ook hierin wordt u begeleid en kunt u op eigen tempo en wens een programma kiezen dat bij u past.

Bent u nieuwsgierig naar sporten onder begeleiding bij Fit met Zorg in Noordwijkerhout? Wij horen graag meer over uw wensen en eventuele klachten om voor u een begeleid traject op maat te verzorgen. Vraag een kennismaking aan door ons een bericht te sturen of door te bellen naar tel. 0252 514853. Wij ontvangen u graag in ons bewegingscentrum in de Bollenstreek!

Afspraak maken? Meer informatie?
Neem gerust contact op, wij vertellen u graag meer!